Over mij

Spelen met woorden is voor mij het leukste dat er is. Taal boeit mij uitermate. Met het geschreven woord kan je zoveel overbrengen en creëren. Van complete fantasiewerelden in de vorm van verhalen, tot het onder woorden brengen van dat wat constant door je hoofd spookt. Het zogenaamde ‘op een rijtje zetten’. Ik houd ervan om mijn mijmeringen, gedachtes en hersenspinsels te uiten en te delen.

Naast bloggen, en dat mag niet verbazen gezien mijn liefde voor het geschreven woord, lees ik graag. Als (zeer jong) kind raakte ik al snel volledig in de ban van het geschreven woord. De magie van verzonnen werelden, ontsproten vanuit de fantasie van de auteur; ik kon uren verdwalen in verhalen. Deze passie was niet vreemd, mijn ouders voedde deze volledig. Beiden prachtige, kunstzinnige en creatieve mensen, die mij al jong de magie van het leven leerden zien. Daar kwam nog een schepje bovenop toen mijn vader verhalen voor kinderen begon te schrijven. Jong als ik was, was ik zijn bevlogen en enthousiaste proeflezer en ik verslond elk nieuw hoofdstuk. Maar dat niet alleen. Ik weet nog goed dat mijn ouders mij mee namen naar de bibliotheek en boekwinkels, waar ik uren kon struinen, vol ontzag kijkend naar al die planken vol verborgen schatten en nog door mij onontdekte werelden. Ik kon niet wachten om daarnaartoe te reizen.

Het geschreven woord heeft zoals gezegd veel gebracht in mijn leven en met dit blog hoop ik deze passie over te brengen. Hier vind je dan ook verhalen die mij op wat voor manier dan ook geraakt hebben en die ik graag wil delen met andere lezers. Maar ook vraaggesprekken met de mens achter het verhaal, want mijn nieuwsgierigheid naar het ontstaan is groot. Samen met de auteurs wil ik graag tot de kern komen van wat hen bewogen heeft om hun fantasie of waargebeurde verhaal aan het papier toe te vertrouwen. En zo samen de magie doorgronden.